De què va això?

Va de dignitat, va de suport mutu, va de denúncia, va de canviar les coses

 

És probable que siguis una de les persones afectades per un dels problemes més greus que pateix la nostra ciutat. Com tu, cada setmana són centenars les famílies que han de deixar casa seva. Ho fan obligades per no poder assumir l’augment del lloguer o simplement perquè el propietari no els vol renovar el contracte. Són el que s’anomenen “desnonaments invisibles”. Invisibles…?

Compte! Els especuladors et poden fer fora de casa teva, però que aquest fet sigui visible o no depèn de tu. És terapèutic i socialment molt útil que puguis expressar la teva indignació.

Si després d’haver-te resistit a deixar casa teva, finalment et veus abocada a fer les maletes, nosaltres t’animem que ho facis amb la cara ben alta. És ben clar que la dignitat està del teu costat i la vergonya és que hi hagi fons voltors i especuladors sense escrúpols que s’emparen en una legislació que no garanteix el dret a l’habitatge. Et volem ajudar a passar el mal tràngol de la mudança activant sinèrgies de solidaritat i suport mutu. Volem que la teva angoixa es transformi en la nostra denúncia col·lectiva. Que el teu drama superi l’àmbit personal i esdevingui un problema social. T’ajudarem a baixar i transportar paquets amb el suport de pancartes i proclames contra l’especulació. Convertirem la teva mudança en una cercavila de protesta que expressi el malestar pel que ens està passant!

És molt important que el barri sàpiga que perd una veïna. Que l’usurer, el fons voltor, sàpiga que no som una mercaderia, sinó vides humanes arrelades a un entorn on es creen els llaços comunitaris. I quan toquen a una, ens toquen a totes!

El projecte Mudances de Protesta és un crit de protesta i de denúncia per la mudança obligada. Considerem que les crítiques a l’especulació són estèrils si no s’està al costat de la gent afectada. Mudances de Protesta crea llaços veïnals i complicitats comunitàries. i reforça la identitat d’uns barris que no poden restar aturats mirant què està passant.

Exemple de mudancça de protesta (video)

Facebooktwittermail