Com es fa una mudança de protesta?

De múltiples maneres, de fet cada mudança pot ser diferent. Es tracta de “vestir” la mudança de manera que el veïnat vegi el nostre descontentament per aquest trasllat. A través de la càrrega del camió i del seu pas pels carrers del barri traurem a la llum pública aquest problema. Si ens fan fora que tothom ho sàpiga!

Aquí la creativitat i la imaginació hi poden jugar un paper rellevant. Per exemple, per visibilitzar el problema es pot fer una cadena humana que porti la samarreta de mudances de protesta i que baixi els paquets fins al camió, els trastos poden portar un rètol que digui: “És fràgil per culpa de la violència immobiliària”. L’acció pot estar amenitzada per un equip de megafonia amb música i consignes contra la gentrificació. El camió porta unes grans pancartes que diuen: “Això no és una mudança voluntària. Els especuladors ens fan fora del barri!”. Un cop carregat, el camí inicia una marxa lenta pels carrers del barri acompanyat a peu per la gent que ha estat ajudant amb cartells, crits –“Fem xivarri, ningú fora del barri”– i, perquè no, també amb una batucada sorollosa. Després, la comparsa pot parar en una plaça del barri on es procedirà a enterrar les claus del pis que es deixa i es llegirà un manifest.

Es pot donar el cas que l’afectada o afectats tingueu el suport d’amics, familiars o activistes del barri amb la consciència, les ganes suficients i els mitjans necessaris per organitzar per vosaltres sols la mudança de protesta de manera totalment autònoma (prou gent per a fer-ho, mitjà de transport, pancartes, manera de fer soroll pel barri, …). En aquest cas, nosaltres ens limitaríem a fer la divulgació de la convocatòria.

Ara bé, moltes vegades aquest coixí social no és suficientment fort o simplement no existeix, cosa que fa que els afectats no siguin capaços d’autoorganitzar-se per fer sols la mudança de protesta. És en aquestes circumstàncies on Mudances de Protesta ofereix el suport i la infraestructura necessària per portar-la a terme:

En primer lloc, en la mesura de les nostres possibilitats, farem una crida per potenciar o activar el suport humà que necessiteu.

En segon lloc, tenim la infraestructura que fa viable la mudança. Gràcies a la implicació de la Cooperativa Alencop disposem d’un camió, tricicles elèctrics i recursos humans per trasllat dels paquets, etc. Cadascun d’aquests recursos es poden sol·licitar a mida segons les necessitats de cada cas (posem per exemple que es necessita el camió i dues persones per traslladar els mobles). Alencop és una cooperativa d’economia social formada per persones migrants que ofereix aquest servei amb uns preus molt ajustats, ja que són molt sensibles amb la problemàtica dels desnonaments. Connecteu-nos aquí explicant les vostres necessitats per a fer-vos un pressupost a mida.
Altres elements a tenir en compte:

  • El camió està decorat amb aquestes dues grans pancartes sota el lema: “Això no és una mudança voluntària, Els especuladors ens expulsen del  barri i Ens fan fora del barri perquè els preus de l’habitatge són impossibles
  • A més tenim a disposició cartelleria per fer difusió, xarxes socials i un equip de megafonia.
  • Et fan fora de casa i vols que fem una mudança de protesta? Clica aquí.
  • Vols col·laborar amb la protesta de mudances? Clica aquí.
Facebooktwittermail