Qui hi ha darrera d’aquesta iniciativa?

El setembre del 2017 la Favb va tenir la idea de posar en marxa aquest projecte. Cercàvem la manera de visibilitzar el procés de gentrificació i mobilitzar la gent dels nostres barris. Creiem que només amb un discurs crític no podem canviar les coses, cal passar a l’acció estant al costat dels afectats. La Favb està formada per 112 Associacions veïnals molt preocupades per l’augment desmesurat dels preus de l’habitatge (www.favb.cat). No obstant, la Favb no té intenció de patrimonialitzar aquesta iniciativa, al contrari, la posa a disposició de qualsevol persona o col·lectiu que se la vulgui fer seva. L’important és l’empoderament de la gent afectada, del veïnat, de les associacions o col·lectius activistes.

Per donar solidesa a la proposta comptem amb el suport de la infraestructura d’Alencop. Alencop SCCL és una cooperativa que es va crear al juny del 2015 per donar resposta a un problema de recollida i tractament de residus en els entorns urbans i per garantir unes condicions de treball i vida dignes d’un col·lectiu en situació de vulnerabilitat com és el dels treballadors sense papers d’origen subsaharià. Som 26 socis i sòcies treballadors, i un equip tècnic de 7 professionals. Disposem de 3 tricicles elèctrics amb capacitat de 250 kg i un camió de 3.500 kg.

Per posar en funcionament aquest projecte vam fer una campanya de micromecenatge amb l’objectiu d’obtenir uns recursos econòmics mínims. Ho vàrem fer a través de la plataforma Goteo i amb l’ajuda del programa Conjuntament(www.goteo/conjuntament) impulsat des de l’Ajuntament de Barcelona.

Moltes persones i col·lectius van fer-hi aportacions, entre elles volem agrair a les següents: Assemblea de Vallcarca, Vocalia Dones Esq. Eixample, AV Torrellobeta-Vilapicina, Marta Oliver Cama, Victòria Barceló Roca, Philippa Parry, Eva Her, Leire Regadas, Diego Zujar, Sergio Salas, Joan Linuxbcn Martínez, Marta Carrera Plans, Beth Maluquer, Montserrat Benito Soriano, José Mansilla, Muntsa Busquets, Pere Nieto Díaz, Marc Comas Silvente, Xuxa Pachamama, Ferran Armengol, Pau Contreras, Maria Herrero, Joaquín Delgado Belmonte, Josep Ortiz, Montse Milà Estrada, Miky Aragón, Joan Bordetas Castells, Joan Balañach Lloret, Joan Maria Soler, Jordi Domènech Bernal, Marie Elene, Mar Vallecillos, Elia Herranz Merenciano, Ernest Inti, Pablo Azpilicueta, Beth Maluquer, Isabel Matute Sarachaga, Oriol Rigola Díaz, Lluís Prats, Ancor Mesa Méndez, Albert València, Fina Gomez Martin, Cristina, Assumpta Soler, Alba Tello, Ismael Ràfols, Pilar Bertran, Maria Dolores Moradillo, Juan Senabre,  Antoni Ramon, Sílvia Casorrán, Mercè Llenas Herbera, Gemma Canela, Sylviane Dahan, Josep Ortiz, Albert Recio Andreu, Àlex Garcia Hoyuelos, Àlex Garcia Hoyuelos

Facebooktwittermail